Friskliv og mestring

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


frisklivHva gjør Friskliv og mestring?

Friskliv og mestring er et kommunalt helsetilbud for deg som ønsker hjelp til å styrke din helse, eller å lære å leve med helseutfordringer. Har dørstokkmila blitt for lang, eller er det vanskelig å komme i gang med kostholdsendringer? Er du lei av å røyke eller å snuse, men synes det er vanskelig å slutte på egenhånd? Da kan Friskliv og mestring være et tilbud for deg. Tilbudene våre er både for deg som har fått en langvarig eller kronisk sykdom som du ønsker hjelp til å mestre, eller for deg som bare trenger litt ekstra hjelp til å komme i gang. Friskliv og mestring samarbeider tett med andre helsetjenester og frivillige lag og organisasjoner.

Tilbud ved Friskliv og mestring

Frisklivsgrupper – 3 måneder med aktivitetsgrupper og temaundervisning to ganger i uka, i en gruppe på ca. ti personer. Undervisning i tema som f.eks. hvordan komme i gang med endringer, kosthold, søvn, stressmestring, informasjon om aktivitetstilbud i Oppdal. Ny gruppe starter opp i september 2018, og deretter blir neste gruppe på vårhalvåret i 2019.

Røyke-/snusslutt – Individuell veiledning for deg som har et ønske om å slutte. Hjelp og støtte når man prøver å slutte kan mangedoble sjansen for å greie det.

Kosthold, fysisk aktivitet, søvn – Individuelle samtaler. Kostholdsveiledning, informasjon om fysisk aktivitet og hvilke aktivitetstilbud som finnes i Oppdal, råd om bedre søvn.

Kurs i mestring av belastning (KIB) og Kurs i mestring av depresjon (KID) – Kurs som kan lære deg å håndtere tunge tider i livet bedre. Kursene annonseres på kommunens hjemmeside og Friskliv og mestring sin facebookside.

Hvordan komme i kontakt med Friskliv og mestring

Du trenger ikke henvisning fra lege. Ring 918 96 033 (mandag eller torsdag) eller send oss en epost dersom du ønsker mer informasjon om Friskliv og mestring, eller dersom du lurer på om dette er noe for deg.

Kontaktinformasjon:

Epostfrisklivssentralen@oppdal.kommune.no

Tlf: 918 96 033 (frisklivskoordinator Ingrid Husdal Dørum)

Følg oss på Facebook

Priser

Frisklivsgruppe (2 ganger pr. uke i 3 mnd)   500,-

Røyke/snusslutt, individuell veiledning         500,-

Helsesamtaler                                                  0,-

Andre kurs/tilbud                                       0-600,-


Publisert: 28.01.2016 14:23
Sist endret: 04.09.2018 12:57