Friskliv og mestring

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Hva er friskliv og mestring

Friskliv og mestring er et kommunalt helsetilbud for deg som ønsker hjelp til å komme i gang med mer fysisk aktivitet, få et mer hensiktsmessig kosthold eller bedre søvn, eller å lære å leve med helseutfordringer. Tilbudene våre er både for deg som har fått en langvarig eller kronisk sykdom som du ønsker hjelp til å mestre, eller for deg som bare trenger litt ekstra hjelp til å komme i gang. Friskliv og mestring samarbeider tett med andre helsetjenester og frivillige lag og organisasjoner.

Tilbud ved Friskliv og mestring

Frisklivsgrupper – 3 måneder med aktivitetsgrupper og temaundervisning to ganger i uka. Undervisning i tema som f.eks. kosthold, søvn, fysisk aktivitet, mestring av stress/belastning, informasjon om aktivitetstilbud i Oppdal. Neste gruppe starter i midten av mars 2019.

Røyke-/snusslutt – Individuell veiledning for deg som har et ønske om å slutte. Hjelp og støtte når man prøver å slutte kan mangedoble sjansen for å greie det.

Kosthold, fysisk aktivitet, søvn – Individuelle samtaler. Kostholdsveiledning, informasjon om fysisk aktivitet og hvilke aktivitetstilbud som finnes i Oppdal, råd om bedre søvn.

Kurs i mestring av belastning (KIB) og Kurs i mestring av depresjon (KID) – Kurs som kan lære deg å håndtere tunge tider i livet bedre. Kursene annonseres på kommunens hjemmeside og Friskliv og mestring sin facebookside.

Frisklivsgruppe vår 2019

Målgruppe: Frisklivsgruppa er for deg som trenger litt drahjelp for å komme i gang med mer aktivitet.

Innhold: Aktivitetsgrupper og temaundervisning to ganger i uka. Undervisning i tema som f.eks. kosthold, søvn, fysisk aktivitet, mestring av stress/belastning, informasjon om aktivitetstilbud i Oppdal.

Varighet: 3 måneder

Når: Neste gruppe starter i midten av mars 2019.

Pris: 500 kr

Ta kontakt på tlf. 918 96 033 eller frisklivssentralen@oppdal.kommune.no for påmelding eller mer informasjon.

Hvordan komme i kontakt med Friskliv og mestring

Du trenger ikke henvisning fra lege. Ring 918 96 033 (mandag eller torsdag) eller send oss en epost dersom du ønsker mer informasjon om Friskliv og mestring, eller dersom du lurer på om dette er noe for deg.

Kontaktinformasjon:

Epostfrisklivssentralen@oppdal.kommune.no

Tlf: 918 96 033 (frisklivskoordinator Ingrid Husdal Dørum)

Følg oss på Facebook

Priser

Frisklivsgruppe (2 ganger pr. uke i 3 mnd)  500,-

Røyke/snusslutt, individuell veiledning         0,-

Helsesamtaler                                                  0,-


Publisert: 28.01.2016
Sist endret: 04.09.2018 12.57