Veteranplan for Oppdal 2018-2021

Denne planen handler i grove trekk om statlige føringer, kunnskap om veteraners levekår, heder og anerkjennelse (monument, merkedager o.l.), oppfølging og omsorg av veteraner og ivaretakelse av familien til veteranene sentralt og lokalt. Planen er utarbeidet i dialog med veteranene selv.

Regjeringens handlingsplan "I tjeneste for Norge" er regjeringens handlingsplan for ivaretakelse av personell før, under og etter utenlandstjeneste.

På samme måte som at Norge har et ansvar utover oss selv for å fremme fred, konfliktløsing, humanitært arbeid og en mer rettferdig verden, har samfunnet et tverrsektorielt ansvar for å ivareta skadet personell.

Kommunestyret i Oppdal vedtok høsten 2017 at Oppdal kommune skulle utarbeide en egen handlingsplan for krigsveteraner i Oppdal.

Veterankontakt: Nav Oppdal og Rennebu, Tlf: 55 55 33 33

Publisert: 08.01.2019