Idrettsanlegg

Oppdal har idrettsanlegg til mange forskjellige idretter, sommer som vinter.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


HovdenAlpint

Oppdal skisenter er et av landets største skiheisområder. Det har vært arrangert verdenscup i alpint i 1984, 1988, 1991 og 1993. Anlegget i Skjørstadhovden har vært mest brukt til store konkurranser de senere årene, senest i 2016 med NM alle disipliner.

Bowling

Bowlinghallen ligger ved industriområdet.

Curling

Oppdal curlinghall ligger i Fritidsparken. Oppdal curlingklubb har stor aktivitet i hallen.

Fotball og friidrett

Midt i Oppdal sentrum ligger sentralidrettsanlegget bestående av gressbane med tilhørende løpebane. Like ved ligger kunstgressbanen. I tillegg til disse banene er det også en grusbane til fotball.

Golf

Oppdal golfbane ligger i Fritidsparken, 2 km fra sentrum. Banen har 9 hull med 18 utslagssteder. Banen drives av Oppdal golfklubb.

Hallidretter/idrettshallen

Det er meget stor aktivitet i Oppdal idrettshall, og det arbeides med planer om ny hall. Håndballgruppa og fotballgruppa i Oppdal idrettslag står for en vesentlig del av aktiviteten, som også omfatter innebandy og andre hallaktiviteter.

Langrenn og skiskyting

Kåsen langrenns- og skiskytteranlegg ligger like ved skytebaneanlegget i Fritidsparken. Anlegget har flomlys og kunstsnøanlegg.

Grøtsetra skianlegg har varierte langrennsløyper, og er også et populært utgangspunkt for skiturer gjennom hele vinteren.

Skytebaner

I Fritidsparken ligger et stort skytebaneanlegg for baneskyting (110 m og 200 m) og tilhørende baner for feltskyting. Landsskyterstevnet har vært arrangert her tre ganger - 1993, 2003 og 2013.

Like ved ligger banene til Oppdal pistolklubb og Opdal jæger & fiskarlags baner: trap, elgbane, skeet.


Publisert: 26.01.2016 14:33
Sist endret: 29.01.2018 15:37