Innsyn i postlister og politiske utvalg

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Innsyn

Ved bruk av eInnsyn finner du postlister, oversikt over politiske møter, saksdokumenter og protokoller fra møtene.

All post til og fra kommunen er i utgangspunktet offentlig, men man kan bruke en lovhjemmel for å unnta opplysninger. Dette betyr at du kan finne ditt brev omtalt, sitert eller gjengitt i sin helhet i avisene, på nett eller på nyhetene. Oppdal kommune er forpliktet til å behandle alle dokumenter (brev, e-poster o.l.) i samsvar med lover og regler. Alle saksdokumenter, inkludert korrespondanse til og fra kommunen, er i utgangspunktet offentlig. Postjournalen blir ført på en slik måte at den ikke røper taushetsbelagte opplysninger.

Skal du sende sensitive opplysninger til kommunen, skal disse sendes i brevs form, og ikke på e-post. E-post er ikke en sikker forsendelsesmåte da den kan hentes opp av andre enn mottaker, havne på feil adresse eller lignende.

Slik finner du fram i postlistene:

Postlister

I postlistene finner du en oversikt over alle inngående og utgående dokumenter, der det nyeste ligger øverst. Setter du markøren/pilen på teksten vil du få opp en boks med saksnummer og andre opplysninger. Klikker du på teksen vil det komme opp et pdf-symbol som du kan klikke på for å åpne dokumentet. Ønsker du f.eks. å se en byggesak, kan du skrive inn gnr/bnr (eks: 123/12) i søkefeltet. Det kan også være lurt å legge inn gnr. 123 bnr. 12 for å være sikker på å få opp alle dokumenter. Grunnen til dette er at sakstitler legges inn med gnr/bnr og dokumenter i saken legges inn med gnr. bnr. Du kan søke deg tilbake i dokumentene i overkant av tre år. Du kan også finne dokumenter ved å bruke søkeord. Bruk stjerne* foran og bak søkeordet. Under "Flere valg" kan du avgrense søket ved å legge inn et datospenn. Finner du ikke dokumentet du ønsker å se ta kontakt på e-post: servicetorg@oppdal.kommune.no eller tlf 72 40 10 00

Arkivloven          Offentlighetsloven          Forvaltningsloven          Personopplysningsloven

Slik finner du fram i utvalgsmøter:

Utvalgsmøter

Inneholder møteoversikt til alle utvalgene, som f.eks kommunestyret, formannskapet og bygningsrådet. Saksdokumenter og protokoller fra møtene (fra og med januar 2013) finner du ved å trykke på valgt møtedato. Ønsker du saksdokumenter fra tidligere år, send e-post til post@oppdal.kommune.no eller ring servicetorget tlf. 72 40 10 00. Søker du etter et utvalgsmøte tilbake i tid, trykk på vis utvalgsmøter sortert på utvalg og trykk neste til du kommer til det utvalget du ønsker å se. Utvalgene ligger alfabetisk.

 

 


Publisert: 26.01.2016
Sist endret: 16.02.2016 08.55