Friskliv og mestring

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Friskliv og mestring

Friskliv og mestring er et tilbud for deg som ønsker støtte til endring av levevaner og bedre mestring i hverdagen.  Det kan for eksempel være ønske om å bli mer fysisk aktiv, få et mer hensiktsmessig kosthold eller bedre søvn, eller å lære å leve med helseutfordringer. Tilbudene våre er både for deg som har fått en langvarig eller kronisk sykdom som du ønsker hjelp til å mestre, eller for deg som bare trenger litt ekstra hjelp til å komme i gang. Du kan ta direkte kontakt med tjenesten eller bli henvist, eksempel fra fastlege, helsepersonell, NAV, sykehus. 

Nyheter

Frisklivsgruppe vinter 2023  

Målgruppe: For deg som har helseutfordringer i hverdagen, og et ønske om å komme i gang med mer aktivitet.

Innhold: Aktivitetsgruppe og temaundervisning to ganger i uka. Hensikten med kurset er at du skal bli mer bevisst på hva som er viktig for deg i hverdagen. Metoden som blir brukt heter ACT. I ACT klargjør man hva man setter pris på i livet og hvordan man vil leve det, og man lærer seg måter å forholde seg mer fleksibelt og nyttig til egne opplevelser.

Varighet: 6 uker

Når: Oppstart uke 6 2022. Fredager kl. 10.0-11.30 (temamøter) og mandager 12.00-13.00 (fysisk aktivitet). 

Pris: 400 kr

Ta kontakt på tlf. 918 96 033 eller frisklivssentralen@oppdal.kommune.no for påmelding eller mer informasjon.

Allidrett-para

Oppdal IL og Med.rehab v/Oppdal kommune har startet opp et eget basistreningstilbud i Oppdal for syns-, hørsel- og bevegelseshemmede i alderen 10-30år. Denne treningen er for deg som ønsker å starte med en aktivitet eller idrett, eller for deg som allerede holder på med en idrett. Det skal være en felles møteplass på tvers av ulike idretter hvor barn og unge voksne kan møtes for felles styrke- og basistrening.

Ingrid Jære Stavik er gruppas hovedtrener og turnusfysioterapeut er med som hjelpetrener.

Dato/tid: Onsdager kl. 17.00-18.00. Sted: Sportshallen. Pris: kr. 300,- per semester.

Påmelding/mer info: Kari B. Tronsgård, Leder Med.rehab tlf, 97079815 E-post, kari.tronsgard@oppdal.kommune.no            

 

Tilbud ved Friskliv og mestring

Friskluftsgruppa er et tilbud for deg som trenger litt drahjelp for å komme deg ut på tur og for deg som ønsker å treffe noen trivelige folk å gå på tur sammen med. Tilbudet er gratis og åpent for alle. Friskluftsgruppa går på tur hver torsdag i sommerhalvåret kl. 11.00-13.00. Oppmøtested vil variere fra gang til gang. Ta kontakt på tlf. 918 96 033 for informasjon om oppmøtested, påmelding eller annet.

Tirsdagstreff Et pusterom i hverdagen for deg som har eller har hatt kreft. Veiledning i øvelser og avspenning av fysioterapeut. Vi samles for å snakke om ulike temaer etterpå. Tirsdager kl. 13.00-14.30. 10 ganger før jul og 10 ganger etter jul. Tirsdagstreff arrangeres i samarbeid mellom kommunefysioterapeut, Friskliv og mestring og kreftsykepleier i kommunen. For mer informasjon/påmelding, kontakt Randi S. Aalberg, 478 04 022 eller mail til randi.aalberg@oppdal.kommune.no 

Bassengtrim - hver høst og vår har vi en 10 ukers periode med ukentlige bassengtreningsgrupper, med 45 minutter variert trening i varmtvannsbasseng, instruert av fysioterapeut. Oppstart av nye grupper annonseres i aviser og på hjemmeside.

Frisklivsgrupper ACT – hver høst og vår arrangeres et 6 ukers kurs med aktivitetsgrupper og temaundervisning to ganger i uka. Høst: oppstart i uke 43 og vår: oppstart i uke 6. Undervisning i tema som f.eks. kosthold, søvn, fysisk aktivitet, mestring av stress/belastning, informasjon om aktivitetstilbud i Oppdal. 

Sterk og stødig et tilbud for seniorer 65+, og er en ukentlig treningsgruppe med fokus på styrke- og balansetrening. Målet er at deltakerne skal føle seg stødigere og greie seg bedre i hverdagen. Vi har grupper både i Oppdalshallen, Berghallen, Skogtun og på Drivdalen skole. Her kan du se mer om Sterk og stødig, som er et nasjonalt konsept: Sterk og stødig. Ta kontakt for mer informasjon eller påmelding.

Fredagstreff er et tilbud for deg som er gravid eller er hjemme i foreldrepermisjon, menn er også hjertelig velkomne. Annenhver fredag inviterer vi til åpen helsestasjon kl.12-14. Det vil bli både noe faglig innhold og tid til sosialisering med de andre foreldrene og babyene. Fredagstreffene skal være et lavterkseltilbud. Du trenger ikke å melde deg på, og du kommer og går når det passer for deg og babyen. Kom alene, med baby eller ta med deg en venn. Kanskje får du noen nye bekjentskaper som du kan være sammen med i permisjonstida. Ta kontakt for mer informasjon. 

Seniorkafe Er et sosialt treffpunkt for 65+. Her tilbys det det kaffe og påsmurt, kulturelle innslag, samt informasjon fra ulike tjenester i kommunen og frivillige lag og foreninger. Seniorkafe blir arrangert flere ganger årlig, og informasjon om tilbudet legges ut på Oppdal kommune sine hjemmeside, under aktuelt, og annonseres på Oppdal kommune sin facebookside. Ta kontakt med Fagutviklingssykepleier Jarbjørg Gunnes 909 77 896 eller Frisklivskoordinator Ambjørg Håker 918 96 033 dersom du ønsker mer informasjon. 

Røyke-/snusslutt – Individuell veiledning for deg som har et ønske om å slutte. Hjelp og støtte når man prøver å slutte kan mangedoble sjansen for å greie det.

Kosthold, fysisk aktivitet, søvn – Individuelle helsesamtale. Kostholdsveiledning, informasjon om fysisk aktivitet og hvilke aktivitetstilbud som finnes i Oppdal, råd om bedre søvn.

 

 

Hvordan komme i kontakt med Friskliv og mestring

Du trenger ikke henvisning fra lege. Ring 918 96 033 (ubetjent onsdager) eller send oss en epost dersom du ønsker mer informasjon om Friskliv og mestring, eller dersom du lurer på om dette er noe for deg.

Kontaktinformasjon:

Epostfrisklivssentralen@oppdal.kommune.no

Tlf: 918 96 033 (frisklivskoordinator Ambjørg Håker)

Følg oss på Facebook

Priser

Friskluftsgruppa (ukentlige turer)                  GRATIS

Frisklivsgruppe (2 ganger pr. uke i 6 uker)   kr. 400,-

Tirsdagstreff                                                  kr. 150,-

Røyke/snusslutt, individuell veiledning        GRATIS

Helsesamtaler                                               GRATIS

Bassengtrim, 10 ganger                                kr. 1300,- (inkl. inngangsbillett)

Sterk og stødig 15 ganger                             kr. 400,-


Publisert: 28.01.2016
Sist endret: 25.02.2020 12.34