Friskliv og mestring

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Friskliv og mestring

Friskliv og mestring er et kommunalt helsetilbud for deg som ønsker å bli mer fysisk aktiv, få et mer hensiktsmessig kosthold eller bedre søvn, eller å lære å leve med helseutfordringer. Tilbudene våre er både for deg som har fått en langvarig eller kronisk sykdom som du ønsker hjelp til å mestre, eller for deg som bare trenger litt ekstra hjelp til å komme i gang.

Nyheter

Har du helseutfordringer i hverdagen, og et ønske om å være mer aktiv og deltagende i eget liv?

Friskliv og mestring arrangerer en ny frisklivsperiode for deg som er over 18 år og ønsker å endre levevaner. Oppstart: 27.februar kl.13.00-14.30 Varighet: 6 uker, 2 ganger per uke (mandager 13.00-14.00 og torsdager 13.00-14.30). Pris: 350kr  

Ved oppstart og avslutning av perioden får du et tilbud om en helsesamtale. Mandager blir det fysisk aktivitet i gruppe, som tilpasses hver enkelt deltager. Torsdager blir det temamøter med fokus på blant annet aktivitet, kosthold, søvn og mestring.

Be legen din om en henvisning, eller ta direkte kontakt med Friskliv og mestring for påmelding eller mer informasjon: 918 96 033 / frisklivssentralen@oppdal.kommune.no                   

 

Tilbud ved Friskliv og mestring

Friskluftsgruppa er et fast tilbud på tirsdager kl. 12.30-14.30. Her kan du få se deg rundt på ulike steder i kommunen, og de som ønsker kan gå seg en tur og få seg ei ordentlig treningsøkt. Det bestemmer du selv. Dette tilbudet er gratis. Avgang fra sentrum kl. 12.30 - muligheter for skyss. Dette tilbudet er et samarbeid mellom frisklivskoordinator og psykisk helse- og rusarbeid. Ta kontakt på tlf. 918 96 033 for påmelding.

Bassengtrim - hver høst og vår har vi en 10 ukers periode med ukentlige bassengtreningsgrupper, med 45 minutter variert trening i varmtvannsbasseng, instruert av fysioterapeut. Oppstart av nye grupper annonseres i aviser og på hjemmeside.

Frisklivsgrupper – 6 uker med aktivitetsgrupper og temaundervisning to ganger i uka. Undervisning i tema som f.eks. kosthold, søvn, fysisk aktivitet, mestring av stress/belastning, informasjon om aktivitetstilbud i Oppdal. 

Sterk og stødig er et nytt tilbud fra høsten 2019. Dette tilbudet er for seniorer 65+, og er en ukentlig treningsgruppe med fokus på styrke- og balansetrening. Målet er at deltakerne skal føle seg stødigere og greie seg bedre i hverdagen. Her kan du se mer om Sterk og stødig, som er et nasjonalt konsept: Sterk og stødig. Ta kontakt for mer informasjon eller påmelding.

Røyke-/snusslutt – Individuell veiledning for deg som har et ønske om å slutte. Hjelp og støtte når man prøver å slutte kan mangedoble sjansen for å greie det.

Kosthold, fysisk aktivitet, søvn – Individuelle helsesamtale. Kostholdsveiledning, informasjon om fysisk aktivitet og hvilke aktivitetstilbud som finnes i Oppdal, råd om bedre søvn.

Kurs i mestring av belastning (KIB) og Kurs i mestring av depresjon (KID) – Kurs som kan lære deg å håndtere tunge tider i livet bedre. Kursene annonseres på kommunens hjemmeside og Friskliv og mestring sin facebookside.

Frisklivsgruppe vår 2020

Målgruppe: Frisklivsgruppa er for deg som trenger litt drahjelp for å komme i gang med mer aktivitet.

Innhold: Aktivitetsgrupper og temaundervisning to ganger i uka. Undervisning i tema som f.eks. kosthold, søvn, fysisk aktivitet, mestring av stress/belastning, informasjon om aktivitetstilbud i Oppdal.

Varighet: 6 uker

Når: Neste gruppe starter 27. februar 2020

Pris: 350 kr

Ta kontakt på tlf. 918 96 033 eller frisklivssentralen@oppdal.kommune.no for påmelding eller mer informasjon.

Hvordan komme i kontakt med Friskliv og mestring

Du trenger ikke henvisning fra lege. Ring 918 96 033 (mandag eller torsdag) eller send oss en epost dersom du ønsker mer informasjon om Friskliv og mestring, eller dersom du lurer på om dette er noe for deg.

Kontaktinformasjon:

Epostfrisklivssentralen@oppdal.kommune.no

Tlf: 918 96 033 (frisklivskoordinator Ambjørg Håker)

Følg oss på Facebook

Priser

Friskluftsgruppa (ukentlige turer)                GRATIS

Frisklivsgruppe (2 ganger pr. uke i 6 uker)  kr. 350,-

Røyke/snusslutt, individuell veiledning       GRATIS

Helsesamtaler                                               GRATIS

Bassengtrim, 10 ganger                                kr. 1300,- (inkl. inngangsbillett)


Publisert: 28.01.2016
Sist endret: 25.02.2020 12.34