Nedjustering av testing, smittesporing og karantene

Norge er nå inne i en ny fase av pandemien; normal hverdag med økt beredskap. I forbindelse med gjenåpningen er det også nye retningslinjer i forhold til testing, når man kan gå på skole/jobb og når man må holde seg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


I dag gjelder følgende retningslinjer for voksne og ungdom over 12 år:

  • Ungdom og voksne bør ha en negativ covid-19-test før de vender tilbake.
  • Hvis symptomene forsvinner helt etter én dag, kan du vende tilbake til jobb og skole.
  • Ved vedvarende symptomer bør du bli hjemme til allmenntilstanden er god, symptomene er i tilbakegang og du har vært feberfri i 24 timer, uten bruk av febernedsettende preparater. I de fleste tilfellene bør du holde deg hjemme i et par dager.

Når du har testet negativt for covid-19, og symptomene er milde og allmenntilstanden ikke er påvirket, behøver du ikke å holde deg hjemme.

Følgende gjelder for barn under 12 år:

  • Barn som kun er snørrete eller har tett nese eller kroniske luftveissymptomer, trenger ikke å holde seg hjemme.
  • Barn med nyoppståtte symptomer som feber, hoste, sår hals og nedsatt allmenntilstand, bør være hjemme og kan gå i barnehage/skole når de er i bedring. Dette gjelder selv om barnet fremdeles har noen symptomer, slik som rennende nese eller lett hoste.
  • Det er ikke krav om at barn under 12 år testes ved symptomer. Dersom foresatte ønsker det kan barn under 12 år testes.

Koronagruppen har på bakgrunn av dette vurdert tilbudet på teststasjonen og fra mandag gjelder følgende:

  • Det deles ut selvtester til ungdom og voksne ved Vollan skole, Oppdal ungdomsskole og Oppdal videregående skole. Testen skal benyttes av elever og ansatte ved skolen som har nyoppståtte luftveissymptomer.
  • Det deles ut selvtester til barneskoler og barnehager som skal benyttes av ansatte.
  • Teststasjonen vil ha åpent for drop-in tre dager i uka; mandag, onsdag og fredag fra klokka 8.15 til 9.15. I dette tidsrommet vil det også gjennomføres test med PCR for de som skal ha det. Bestilling av PCR er ikke nødvendig. Alle som møter opp på teststasjonen må ha med ID-bevis. De under 16 år må ha samtykke fra foreldre.
  • Alle som ønsker test utenom åpningstiden på teststasjonen, kan kjøpe selvtester. Det er viktig at alle som har en positiv selvtest, tar kontakt på koronatelefon; 48 11 13 80.

Publisert: 01.10.2021
Sist endret: 01.10.2021 16.42