Pressemelding 06.12 kl. 15.30

Det er i dag 9 personer som har testet positivt med hurtigtest på covid 19 i Oppdal. To av disse er kjente nærkontakter med en av dem som testet positivt på fredag, og en av dem er ansatt på Midtbygda oppvekstsenter. En er smittet etter reise til Oslo, en er smittet etter sosial sammenkomst med noen fra utlandet og en er trolig smittet etter reise til Sverige. De fire øvrige er tilknyttet samme gruppe og har trolig samme smittekilde.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Alle de smittede er isolert. Det er ingen grunn til å mistenke at noen er smittet av virusvarianten Omikron. Koronagruppen har kartlagt nærkontakter og disse er bedt om teste seg. Nærkontakter som er husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære er bedt om å teste seg daglig i syv dager. Andre nærkontakter testes snarest og på dag 3 og 5 etter siste kontakt med den smittede.

Dette er det høyeste antall smittede på en dag i Oppdal, men koronagruppen vil fremheve at vi fortsatt har god oversikt over smitten. Ingen av de smittede er barn eller tilknyttet helse- og omsorgssektoren i Oppdal. Samtidig er det grunn til å minne befolkningen om de nasjonale smittevernråd som nå gjelder. Vi ber alle om å takke ja til vaksine, holde seg hjemme hvis de er syke, holde avstand til andre og redusere antall nærkontakter noe.


Publisert: 06.12.2021
Sist endret: 06.12.2021 15.51