Pressemelding 3. desember kl. 13.40

To nye personer har i dag testet positivt på hurtigtest for covid 19. Begge disse var i Oslo sist helg, men bare en av dem var på landbruksmesse på Lillestrøm.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


En av de smittede er ansatt på barnehagen ved Midtbygda oppvekstsenter, og koronagruppen har i dag kartlagt nærkontakter. For å forebygge et større utbrudd ved oppvekstsenteret, har kommuneoverlegen anbefalt at alle barn i barnehagen og ansatte på oppvekstsenteret testes med selvtest i dag, mandag og onsdag. Det er også anbefalt at de foreldrene som har barn på avdelinga hvor den smittede jobber tester seg dersom de har vært i tett kontakt med den smittede. De det gjelder får utlevert tester når de henter i barnehagen i dag.

Tre av de som var på landbruksmessa på Lillestrøm og som testet positivt med hurtigtest tidligere denne uka er bekreftet smittet ved ordinær test. Analyser viser at disse er smittet med Delta-virus, og det er derfor ingen grunn til å mistenke at det er smitte med Omikron i Oppdal.

Koronagruppen ønsker at alle som har nyoppståtte luftveissymptomer tester seg. Det samme gjelder de som har vært nærkontakt med noen som har testet positivt. Disse kan få test ved henvendelse i servicetorget. Kommunen har begrenset med selvtester, og andre som ønsker test må selv kjøpe dette. Flere bedrifter ønsker å teste alle ansatte i forbindelse med julebord. Dette er et positivt tiltak, men den enkelte bedrift må selv skaffe tester til dette.

De som tester positivt på selvtest må ringe koronatelefonen på 48 11 13 80.

Regjeringen kom i går med nye nasjonale anbefalinger. Koronagruppen anbefaler at alle i Oppdal setter seg inn i og følger nasjonale anbefalinger. Flere har kontaktet koronagruppen med spørsmål om de kan arrangere julebord og andre sosiale tilstelninger. Det er ingen nasjonale anbefalinger som tilsier at dette ikke kan gjennomføres, men en bør sørge for at syke ikke kommer og at det er mulighet for god avstand. Voksne bør vurdere å redusere antall nærkontakter.


Publisert: 03.12.2021
Sist endret: 03.12.2021 13.54