Pressemelding 5. januar

Eleven som testet positivt på hurtigtest for covid 19 søndag kveld, er bekreftet med positiv pcr-test analysert på St. Olav. Den smittede er isolert. Nærkontakter til den smittede er i hovedsak barn, og disse er unntatt fra smittekarantene, men anbefales test på dag 3 og 7 etter nærkontakt. Voksne nærkontakter er i karantene 3 dager etter siste nærkontakt, og kan gå på jobb/skole med negativ hurtigtest på dag 3. Fritidskarantene oppheves ved negativ test på dag 7.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


5 andre personer har også testet positivt de siste dagene. Disse er smittet etter reise, og er bekreftet smittet med Omikron. De smittede er isolert, og husstandsmedlemmer er i karantene. De har ikke vært i kontakt med andre etter at de kom hjem fra reise.

Omikron er nasjonalt nå regnet som den koronasmitten som er i overvekt, og at det er den typen det er mest sannsynlig å bli smittet av.

Foreløpig er smittesituasjonen i Oppdal under kontroll med få smittede. Det forventes imidlertid at smitten vil øke også her de kommende ukene.

Koronagruppen oppfordrer Oppdals befolkning til å fortsette å overholde smitteverntiltak, og ta en test ved luftveissymptomer.

Teststasjonen i Oppdal er åpen mandag, onsdag og fredag, fra 8.15 til 8.45. I tillegg er det mulighet for å teste seg i Rennebu tirsdag og torsdag fra 11. til 11.30. Det ble i dag testet i overkant av 40 personer, og det er kapasitet til å utvide dersom det blir behov for mer testing.


Publisert: 05.01.2022
Sist endret: 05.01.2022 14.55