Pressemelding 6. januar kl. 13.15

Det er de to siste dagene 6 stykker som har testet positivt på covid 19 i Oppdal. To av de smittede er trolig smittet av vedkommende som testet positivt på hurtigtest søndag kveld.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Av de smittede er det 4 barn. Elevene på 1. trinn og 5. trinn på Aune barneskole er kartlagt som nærkontakter. I tillegg er en avdeling på Midtbygda oppvekstsenter og en avdeling på Gnist Brennan barnehage kartlagt som nærkontakter. Barna er ikke i smittekarantene, men bedt om å teste seg. Tester sendes med hjem fra skole/barnehage.

De ansatte som har hatt nærkontakt med noen av disse barna, er satt i smittekarantene. Nasjonale føringer gir unntak fra smittekarantene i arbeidstid for personer som jobber i skole/barnehage og kritiske samfunnsfunksjoner. De ansatte har imidlertid fritidskarantene i 10 dager etter siste nærkontakt, men kan teste seg ut av karantene på dag 7.

En av de smittede er ansatt på Oppdal helsesenter. 4 ansatte er kartlagt som nærkontakter, og er bedt om å teste seg på dag 3 og dag 7. I tillegg er 4 pasienter kartlagt som nærkontakter. Disse er alle vaksinert med 3. dose, men får tilbud om en test på dag 5. Ingen er satt i smittekarantene.

Alle de smittede er isolert og husstandsmedlemmer er satt i smittekarantene.


Publisert: 06.01.2022
Sist endret: 06.01.2022 13.31