Tettpå kampanje

Seriøs håndverker eller seriøse problemer? Trenger du håndverker? Da er det lurt å tenke gjennom spørsmålet som nå stilles i den nasjonale Tettpå-kampanjen. Kampanjen skal hjelpe forbrukerne å velge seriøse håndverkere.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Hjelpen finnes i Tettpå-veilederen, som nå skal bli bedre kjent. Veilederen viser blant annet hva forbrukerne bør sjekke hos håndverksbedrifter, hvor og hvordan du sjekker åpne næringslivsdata, fordelene ved å bruke seriøs arbeidskraft og hvilke plikter og rettigheter du har som byggherre.  

Tettpå-veilederen ser du på skatteetaten.no/tettpa/veileder 

Fordeler for alle 
Å velge seriøse håndverkere har mange fordeler for forbruker: 

  • du får jobben skikkelig gjort 

  • du sikrer deg reklamasjonsrett 

  • det øker eiendommens verdi den dagen du skal selge 

  • du får enklere lån med sikkerhet i eiendom 

  • du stiller med sterkere kort på hånden i forhandlinger om rentebetingelser på lån 

  • du stiller sterkere i forsikringsoppgjør 

  • du unngår medansvar for skatter og avgifter 

  • du reduserer faren for forsinkelser i byggeprosjektet  

Følger du tipsene i Tettpå-veilederen oppnår du dessuten trygghet i hele “boligkjeden”; byggesaker, låneopptak, taksering, bolighandel, reklamasjonssaker og forsikringsoppgjør.  

Når du handler seriøs arbeidskraft oppnår du ikke bare en rekke personlige fordeler, men du bidrar samtidig til et sunt og bærekraftig arbeidslivmed “fair play” og gode arbeidsvilkår. 

- GjennomTettpåpåvirker og dyktiggjør vi forbrukerne til å ta informerte valg når de skal hyre håndverker. Det er viktig at du vet hvem du handler med, hvem som utfører jobben og hvem du betaler til. Forbrukeren har en viktig rolle i kampen mot arbeidslivskriminalitet. For enkelt sagt er det slik: ingen etterspørsel, intet svart arbeid, sier Erik Nilsen, avdelingsdirektør i Skatteetaten. 

Oppdal er Tettpå-kommuneog deltar i samarbeidet mot arbeidslivskriminalitet 
Tettpå er et tiltak mot arbeidslivskriminalitet på tvers av offentlige etater, partene i arbeidslivet, byggebransjen, eiendomsmeglerbransjen, finansnæringen og forbrukernes interesseorganisasjoner.Tettpå er forankret i Regjeringens handlingsplan mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Les mer på skatteetaten.no/tettpa   


Publisert: 21.11.2022
Sist endret: 21.11.2022 14.38