Kurs, lærings- og mestringstilbud

Oversikt over alle helserelaterte kurs, gruppeaktiviteter og lærings- og mestringstilbud, samt informasjon om frivillige lag og organisasjoner.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Kurs, gruppeaktiviteter, lærings- og mestringstilbud

Her finner du etter hvert oversikt over alle helse- og familierelaterte kurs, gruppeaktiviteter og lærings- og mestringstilbud i regi av Oppdal kommune. Det jobbes med å få samlet all informasjon, dette vil oppdateres fortløpende.

Ta kontakt med frisklivskoordinator Ambjørg Håker på tlf. 918 96 033 eller epost ambjorg.haker@oppdal.kommune.no for spørsmål.

Friskliv og mestring

Friskliv og mestring er et kommunalt helsetilbud for deg som ønsker å bli mer fysisk aktiv, få et mer hensiktsmessig kosthold eller bedre søvn, eller å lære å leve med helseutfordringer. Tilbudene våre er både for deg som har fått en langvarig eller kronisk sykdom som du ønsker hjelp til å mestre, eller for deg som bare trenger litt ekstra hjelp til å komme i gang.

Les mer om Friskliv og mestring

Frisklivsgruppe ACT

Hver høst og vår arrangeres et 6 ukers kurs med aktivitetsgrupper og temaundervisning to ganger i uka. Høst: oppstart i uke 43 og vår: oppstart i uke 6. Undervisning i tema som f.eks. kosthold, søvn, fysisk aktivitet, mestring av stress/belastning, informasjon om aktivitetstilbud i Oppdal. Pris 350kr. Ta kontakt med Friskliv og mestring for påmelding eller mer informasjon: 91896033 eller send mail til frisklivssentralen@oppdal.kommune.no

Friskluftsgruppe

Hver torsdag kl. 11.00-13.00 i sommerhalvåret er det friskluftsgruppe. Friskluftsgruppa er for deg som ønsker noen å gå på tur sammen med. Vi går på forskjellige turer, som regel i lettkupert og fint turterreng, og alle går i sitt eget tempo. Her er det gleden ved å komme seg ut, og ikke fysisk prestasjon som er i fokus. Friskluftsgruppa arrangeres i samarbeid med dagsenteret Huset.

Tirsdagstreff

Et pusterom i hverdagen for deg som har eller har hatt kreft. Veiledning i øvelser og avspenning av fysioterapeut. Vi samles for å snakke om ulike temaer etterpå. Tirsdager kl. 13.00-14.30. 10 ganger før jul og 10 ganger etter jul. Tirsdagstreff arrangeres i samarbeid mellom kommunefysioterapeut, Friskliv og mestring og kreftsykepleier i kommunen. For mer informasjon/påmelding, kontakt Randi S. Aalberg, 478 04 022 eller mail til randi.aalberg@oppdal.kommune.no 

Sterk og stødig - treningsgruppe for seniorer

Høsten 2019 startet vi med et nytt treningstilbud for personer på 65+ som har nedsatt balanse eller føler seg ustødig, men som kan gå uten ganghjelpemiddel innendørs.

Tilbudet er for deg som vil bli sterkere og stødigere, og har lyst til å trene sammen med en trivelig gjeng. Treningen består av styrke-, balanse- og bevegelighetsøvelser, samt noe kondisjon.

Tilbudet koster kr. 400 for et klippekort med 15 klipp. Du får en gratis prøvetime.

Vi har treningsgrupper både i Oppdalshallen, Berghallen og på Drivdalen skole. 

For informasjon, prøvetime eller påmelding, ring fysioterapeut Trine Sandsten på tlf. 918 96 061 eller frisklivskoordinator Ambjørg Håker på tlf. 918 96 033.

Les mer om konseptet Sterk og stødig.

Bassengtrening med fysioterapeut

Friskliv og mestring har varmtvannstrening til musikk i basseng 10 uker på høsten og 10 uker på våren.

Trening i basseng er en skånsom treningsform som passer godt for de fleste.

Nye grupper annonseres på hjemmesida, kommunens facebook-side og i lokalavisene.

Kurs i mestring av belastning (KIB)

KiB er for personer som har behov for, og ønsker å utvikle sin evne til å mestre belastning i arbeids- og privatliv. Dette gjelder for eksempel arbeidstakere som opplever stor belastning, personer med kroniske somatiske lidelser, stor belastning i familien, sykmeldte eller andre som har behov for å utvikle egen mestringsevne.

Psykisk helse- og rusarbeid arrangerer KIB-kurs en eller flere ganger årlig. For mer informasjon om kurset eller om når neste kurs arrangeres, kontakt leder kursholderne ved psykisk helse- og rusarbeid - Marit Skarsheim på tlf. 918 96 014 eller Aud Ingrid Loe Bretten på tlf. 918 96 060.

Brosjyer med mer informasjon finner du her.

Sorggruppe

«Står du i sorg, og har behov for å treffe andre i tilsvarende situasjon?»                                                         Vi starter opp ny sorggruppe mandag 19.09.2022. Vi møtes annenhver mandag kl. 13.30 – 15.00.                       For mer informasjon/ påmelding, ta kontakt med: Aud Ingrid Loe Bretten, mobil: 91 89 60 60    Aud.bretten@oppdal.kommune.no Ingrid Sesaker, mobil: 91 89 60 34 Ingrid.sesaker@oppdal.kommune.no 

Les mer på www.oppdal.kommune.no – Helse og  omsorg - psykisk helse og rus. Du kan også spørre  fastlegen din om tilbudet.


Publisert: 06.06.2019
Sist endret: 06.06.2019 11.43