Frivillighet

Oppdal kommune byr på muligheter for de fleste som ønsker å engasjere seg i frivilligheten.

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Frivillighetens år 2022

2022 er frivillighetens år. Dette markeres over hele landet med ulike arrangement. Oppdal kommune har vedtatt en egen plan for året. Trenger din organisasjon tips til hva dere kan finne på i frivillighetens år? Ta en titt på Frivillighet Norges sin nasjonale nettside for markeringen. 

Trøndelag fylkeskommune har tilskuddsmidler til markering av frivillighetens år

Plan for frivillighetens år i Oppdal

Et av tiltakene som gjennomføres gjennom året er å vise frem mangfoldet av frivillige lag og foreninger gjennom våre kanaler. For å melde inn deres organisasjon, fyll inn direkte i skjemaet under eller følg denne lenken (samme skjemaet):

Vil du bli frivillig?

Det finnes et mangfold av muligheter for de som ønsker å engasjere seg innenfor frivilligheten, enten det er innen kultur, idrett, friluftsliv, livssyn eller annet. Klikk på lenken under for en oversikt over frivillige lag og organisasjoner i kommunen:

Frivillige lag og organisasjoner

Oppdal frivilligsentral formidler kontakt mellom de som ønsker og bidra frivillig og de som har behov for frivillige. Les mer om frivilligsentralen på deres nettside:

Oppdal frivilligsentral

Innvandrertjenesten i Oppdal kommune ønsker kontakt med mennesker som kan tenket seg å være flyktningvenner. Oppgaven til flyktningvennen er å fortelle om samfunnet man som innvandrer har bosatt seg i, å være til hjelp og støtte i å praktisere norsk språk, og å være med på fritidsaktiviteter og annet. Flyktningvenner er personer som bor i kommunen og som stiller opp på frivillig basis. Les mer her dersom du ønsker å bidra som flyktningevenn:

Innvandrertjenesten

Ungfritid.no

Ungfritid.no er en digital oppslagstavle hvor frivillige organisasjoner kan legge ut varige fritidsaktiviteter for barn og unge. Ungfritid.no gjør det enklere for frivillige organisasjoner å finne deltakere, og enklere for barn, ungdom, foresatte og andre å finne fritidsaktiviteter. Samme nettside har også oversikt over støtteordninger med mulighet til filtrering etter målgruppe, tiltak mv.

Oppdal kommune oppfrordrer til bruk av ungfritid.no. Lag og foreninger får gjennom siden vist frem sine tilbud, og det blir enklere for de som leter etter aktiviteter å finne ut hva som finnes. 

Nyby

Har du behov for litt hjelp i hverdagen, eller kjenner noen som trenger det? Det står mange kvalifiserte frivillige klare til å bidra i Oppdal, og nå er det enklere enn noen gang å komme i kontakt med dem. De frivillige har blitt godkjent for slike oppdrag av samarbeidspartnerne våre. Slik kan du være trygg på at bare kvalifiserte frivillige vil kunne se og utføre oppdragene. Den frivillige har skrevet under på en taushetserklæring. Du kan be om hjelp til alt fra handling til praktisk hjelp, følgesvenn til for eksempel lege eller en tur-venn. Ingen oppdrag er for små!

Kontaktinformasjon

Ta kontakt med en av våre gruppeledere så formidler vi behovene gjennom appen Nyby, du kan også ta kontakt dersom du ønsker mer informasjon: 

Ingrid S. Hage 918 96 039 Ergoterapitjenesten
Kari B. Trondsgård 970 79 815 Fysioterapitjenesten
Gunn Frilseth 918 96 065 Hjemmetjenesten
Ambjørg Håker 918 96 033 Friskliv og mestring
Eli Dahle 900 96 469 Eldrerådet
Greta Skårsmoen 952 41 470 Røde Kors
Torgun S. Fladby 479 25 099 Frivilligsentralen 

Ønsker du å bidra? 

Det er mulig å være både frivillig og den som ber om hjelp. Du har kanskje behov for hjelp til noe, men kan være en ressurs for andre på et annet område. Ønsker du å bidra som frivillig? Ta kontakt med daglig leder på frivilligsentralen Torgun Sunde Fladby.


Publisert: 28.02.2018
Sist endret: 28.02.2018 15.54